Защо едно 20-годишно момче от Силистра не може да продължи

...
 Защо едно 20-годишно момче от Силистра не може да продължи
Коментари Харесай

Да учиш без голямо междучасие и без лятна ваканция

 Защо едно 20-годишно момче от Силистра не може да продължи образованието си у нас, а е поканено да учи в няколко огромни университета в Съединени американски щати? Семейство Порумбачанови споделя по какъв начин образоват четирите си деца вкъщи без огромно междучасие и без лятна почивка.

 Те в никакъв случай не са чували първия образователен звънец. 15 септември за тях е просто дата от календара, тъй като те са едни по-различни възпитаници. Извън стандартите и отвън системата. Георги в никакъв случай не е ходил на учебно заведение. Не е правил контролно, не се е явявал на матура, нито е кандидатствал в университет. Той, двамата му братя и дребната им сестра се образоват вкъщи благодарение на родителите си. Дори и да реши да учи в България обаче, Георги ще би трябвало да се яви на изпити и да приравни знанията си с тези на връстниците си поради това, че няма публична тапия. Около 300 са фамилиите, които избират домашното образование пред държавното.

 Според българското законодателство учебното обучение е наложително до 16-годишна възраст, а право на независимо образование имат единствено деца със специфични здравни потребности. Началото е мъчно и изпълнено с доста въпроси. Според Петър и Живка самостоятелният метод към ученика и неговите характерни потребности липсват в обичайното държавно учебно заведение. Всеки родител желае да даде най-хубавото обучение на децата си. Без значение дали то е право или тяхно обвързване.

Инфо: www.nova.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР